Antonio was als scholier al gefascineerd door ijs.

Antonio heeft de cursus van IJsbereider in 2007 bij het IJscentrum in Wageningen gevolgd. Toen hij een winkelruimte aan de Bevrijdingsstraat in Wageningen kon kopen, hoefde hij dan ook niet lang na te denken over de bestemming. Een eigen ijssalon, IJssalon Antonio, dat moest het worden. Ook behaalde hij het certificaat Sociale Hygiëne. In het voorjaar van 2008 was de eerste ijssalon een feit. In de winterperiode daarop volgend is een prachtige ijskeuken gebouwd, die helemaal naar de wensen en eisen van nu is uitgedacht. De capaciteit van de ijsproductie is voor de start van seizoen 2013 uitgebreid met een grotere ijsmachine en een nieuwe vriescel. In de winter van 2013/2014 wordt er hard gewerkt aan de verbouwing en inrichting van een tweede ijssalon in Wageningen. Deze wordt gerealiseerd aan de Hoogstraat, vlakbij de Markt.

Antonio en Ahmed gaan elke winter op pad om het ijs nóg weer lekkerder te maken. Ze bezoeken vakbeurzen in Nederland en Italië om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ijs bereiden te bekijken. Ook doen ze daar veel ideeën op voor nieuwe ijssmaken.
De ijsbereiders van IJssalon Antonio hechten ook veel belang aan hygiëne. Bovendien is er binnen de ijssalons de nodige aandacht voor allergenen. Klanten(gasten) die last hebben van een allergie en bijvoorbeeld geen gluten mogen hebben, kunnen bij IJssalon Antonio terecht. Op de naamkaartjes in de vitrine staat vermeld of een bepaalde smaak gluten, melk, noten of alcohol bevat. Daarnaast kunnen geïnteresseerden thuis al op de website zien welke smaken er op dat moment in de ijsvitrine liggen. Uiteraard doen en kunnen Antonio en Ahmed het werk bij de ijssalons niet alleen. “Ieder jaar weer hebben wij het geluk van een team enthousiaste en hardwerkende medewerkers. Graag heten wij u van harte welkom bij een van onze ijssalons.”